Wat doet een intercedent?

Tips & tricks

Wat doet een intercedent?

Wat doet een intercedent nu

Wat je doet als intercedent hangt een klein beetje af van het bedrijf waar je werkt. Bij sommige bedrijven worden bepaalde onderdelen toegewezen aan een specifiek persoon. In deze blog gaan we in op de taken die een intercedent bij Workz allemaal uitvoert.

1️⃣ Nabellen van reacties
Bij Workz doen we er alles aan om online zichtbaar te zijn. Op die manier vergroten we de kans dat kandidaten óns vinden in plaats van wij hén. Reageren op vacatures houden we bewust laagdrempelig. Je hoeft alleen je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter te laten. Dat verplicht ons ertoe om iedereen die reageert te bellen. En dát is één van de dingen die een intercedent doet bij Workz. Het nabellen van alle reacties. Tijdens dit gesprek leer je iemand al een klein beetje kennen en kom je erachter waarom iemand op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging.

2️⃣ Nieuwe kandidaten zoeken
Los van de reacties die we binnenkrijgen, gaan we ook zelf op zoek naar goede kandidaten. Dat kan op verschillende manieren. Hoe en waar we dat precies doen, kunnen we hier niet vertellen. Is toch een beetje het geheim van de smid. Zoals iemand op kantoor hier zei; 'Een bakker vertelt ook het recept van zijn fantastische appeltaart niet, toch?'. Lang verhaal kort: Nieuwe kandidaten werven hoort ook bij je taken als intercedent.

3️⃣ Kennismakingsgesprek
Heb je een goed gevoel overgehouden aan het telefonische contact? Dan nodig je de kandidaat uit voor een kennismakingsgesprek. En nee, dat is géén sollicitatiegesprek. We willen iemand vooral beter leren kennen en ervoor zorgen dat zij ons beter leren kennen. Tijdens het gesprek ga je ook dieper in op de kwaliteiten en eventuele verbeterpunten van de kandidaat. Als je alle informatie verzameld hebt, kan je inschatten bij welke opdrachtgever hij/zij het beste past.

4️⃣ Een passende match vinden
Daarna kom je bij één van de belangrijkste dingen van een intercedent. Vind je dat de kandidaat past bij de opdrachtgever? En dan hebben we het zeker niet alleen over de werkcapaciteiten, maar meer nog over de persoonlijkheid. Want daarin proberen we bij Workz echt het verschil te maken. Zoals Jan altijd zegt; 'Een goeie timmerman is niet voor elk bedrijf een goeie timmerman'. En andersom geldt dit net zo, een bedrijf kan voor de ene kandidaat fantastisch zijn, terwijl iemand anders het verschrikkelijk vindt. De juiste inschatting maken is het verschil tussen een intercedent en een góede intercedent.

5️⃣ Contact met opdrachtgevers onderhouden
Bij Workz ben je als intercedent ook zelf verantwoordelijk voor een aantal opdrachtgevers. Daar ga je langs als er iets te
bespreken valt, maar ook als er niets te bespreken valt. Soms is het ook goed om gewoon even bij te praten en je gezicht
te laten zien. Zo leer je het bedrijf en de medewerkers elke keer weer iets beter kennen en kan je in de toekomst nóg
beter inschatten of een kandidaat daar tussen past.

Of je zelf ook op zoek gaat naar nieuwe opdrachtgevers is een beetje afhankelijk van de situatie en de ervaring die je al hebt.

Dit zijn een aantal dingen die een intercedent doet. Heb je hier vragen over of heb je interesse om zélf als intercedent te werken? Klik dan hier