Voordelen van werken in de techniek

Tips & tricks

De 6 voordelen van werken in de techniek

werken in de techniek

1. Werken zonder diploma’s

In de techniek draait het om wat je met je handen kunt, niét om welke diploma’s je allemaal hebt. Met dat diploma kan je geen meterkast aansluiten, raamkozijn maken of badkamer tegelen. Nee, dat doe je met je handen. En dat leer je niet op school, dat leer je in de praktijk. Dat is ook weer een voordeel van werken in de techniek. Lees hieronder maar waarom.

2. Leren in de praktijk

Werken zonder diploma’s is geen probleem, je hebt natuurlijk nog wel een hoop te leren. Je kan wel handig zijn en thuis een hoop sleutelen, je kan vast nog niet alles. En om ervoor te zorgen dat je in de toekomst wél (bijna) alles kan, kan je wel wat hulp gebruiken. En dan niet door saai terug de schoolbanken in te gaan, maar door gewoon in de praktijk te kijken en luisteren naar je ervaren collega’s. En over een lange tijd kan jij je kennis weer overdragen op de nieuwe generatie. Door te gaan werken in de techniek verzeker je jezelf min of meer van werk👇🏻

3. Baan met toekomst

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in het nieuws; er is een groot tekort aan technisch personeel. Vervelend voor bedrijven, maar perfect voor jou. Werken in de techniek betekent:

🙂 Bedrijven zijn bereid in je te investeren – Als jij maar wil en de juiste mentaliteit hebt, leiden ze je graag op tot technisch specialist.

🙂 Baangarantie – Huizentekort en verduurzaming zorgen ervoor dat er de komende decennia genoeg werk is in de technische markt. Als je dan ook nog eens meerekent dat er steeds minder mensen kiezen voor het werken met hun handen betekent dit automatisch dat je niet snel bang hoeft te zijn dat je zonder werk komt te zitten.

🙂 Salaris wordt steeds hoger – Schaarste in personeel zorgt ervoor dat bedrijven wel moeten investeren in goed personeel. En daardoor gaan de salarissen steeds verder omhoog. Die trend is al even ingezet, maar zal alleen nog maar meer worden.

4. Direct resultaat van je werk

Welke kant van de techniek je ook kiest, jouw werk doet ertoe. Of je nu aan het werk bent als elektricien, timmerman of installatiemonteur; je ziet direct resultaat van je werk. Dankzij jou werkt de verlichting, gaat de voordeur perfect open of kunnen mensen weer lekker onder de douche stappen. De klanten blij met het resultaat, jij trots op je werk! Daar word je toch vrolijk van. En dat is niet het enige waar je vrolijk van wordt tijdens het werken in de techniek, je krijgt ook een glimlach van de humor in de keet en op de bouw.

5. Plezier met collega’s

Werken in de techniek staat garant voor flauwe geintjes en onderlinge humor. Bijna een dagelijks terugkerend ritueel. En ja, ook jij bent weleens de dupe van een grap, dat hoort erbij. Maar het zorgt er ook voor dat je onderdeel wordt van het team. Lachen mét en om elkaar. Tijdens de schaft en op de vrijdagmiddag worden er een hoop sterke verhalen verteld en een heleboel gelachen. Wil je dat weleens mee maken in de praktijk? Dat kan! Daar hebben we namelijk het perfecte project voor.

6. Techniek in de praktijk - MEGA-Tech

Als je wél weet dat je de techniek in wil, maar nog níet goed weet wat voor werk dan precies ben je bij ons aan het juiste adres! Samen met 5 Puttense bedrijven zijn we MEGA-Tech gestart. Een initiatief waarbij je bij elk bedrijf een week lang meeloopt en in de praktijk kan ervaren wat er komt kijken bij het werk. En die 5 weken krijg je ook gewoon betaald, het kost je dus ook geen geld. Meer weten over dit project? Kijk dan HIER.

Klaar om te werken in de techniek?