Succesverhalen

MEGA-Tech: een half jaar onderweg

Facebook Header

Begin van de zomer 2021 ontstond er een nieuw idee, wat resulteerde in een nieuwe unieke samenwerking in Putten: MEGA-Tech. Vijf Puttense bedrijven sloegen de handen ineen om zoveel mogelijk werknemers kennis te laten maken met techniek. Met als doel technische personeel te vinden en behouden voor alle Puttense bedrijven. We zijn nu een half jaar onderweg, hoe staan we ervoor?

MEGA-Tech

Voor de lezers even een opfrisser wat MEGA-Tech nu is. MEGA-Tech is een samenwerking tussen Meiling, Elegant, Installatiebedrijf Gijsbertsen, Aannemersbedrijf Aalten en Workz. Het doel is om technisch personeel te vinden, op te leiden en te behouden voor alle Puttense Bedrijven. Nieuwe medewerkers krijgen de kans om bij vier bedrijven een week in de keuken te kijken, waarna zij zelf de keuze maken wat het beste bij hen past. De medewerker heeft baangarantie dus kan na de vier weken altijd bij één van de bedrijven aan de slag!

Reacties op MEGA-Tech

Bij een nieuw initiatief horen altijd veel reacties. Na het krantenartikel in De Puttenaer en de advertenties op Facebook en Instagram raken steeds meer mensen bekend met MEGA-Tech. Het initiatief wordt breed omarmd en dit zorgt voor steeds meer sollicitaties. Inmiddels nemen vier mensen deel aan het traject. Hiervan is er één iemand achter gekomen dat zijn toekomst niet in de techniek ligt en één iemand staat op het punt om te starten aan het traject. Twee medewerkers hebben het traject succesvol afgerond en hebben door MEGA-Tech hun nieuwe toekomst in de techniek gevonden.

Extra mooi om te zien is dat beide geen achtergrond in de techniek hebben. De achtergronden van hen liggen in de horeca en hovenierswereld. Voor beide stond vast dat zij een ‘switch’ wilden maken, maar niet wisten waar te beginnen. We zijn blij dat we hen met MEGA-Tech hebben kunnen helpen. Maar ook de medewerker die niet verder gaat in de techniek hebben we hierin kunnen helpen. Hij weet nu welke kant hij niet op wil en op deze manier heeft MEGA-Tech hem toch een zetje in de juiste richting kunnen geven.

Omarmd door Puttense ondernemers

Er wordt niet alleen vanuit medewerkers positief gereageerd maar ook vanuit andere (Puttense) ondernemers. Eén van de medewerkers die een nieuwe baan heeft gevonden via MEGA-Tech is zelfs op aanraden van zijn oude werkgever in contact met ons gekomen. Hij haalde steeds minder voldoening uit het hoveniersvak en hoe mooi is het dat een werkgever dan met de werknemer meedenkt om hem op zijn plek te krijgen.

MEGA-Tech heeft nu een viertal werknemers mogen helpen. Ben jij benieuwd of het wat voor jou is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!