De voordelen van een zomerbaan

Tips & tricks

De voordelen van een zomerbaan

Voordelen_Zomerbaan_Workz

Wat zijn de voordelen van een zomerbaan?

We gaan richting de zomer. De tijd van festivals🕺🏻 strand🏖 en vakantie😎
Een geweldige periode. Maar eerlijk is eerlijk, ook best een duur geintje.

Hoe ga je ervoor zorgen dat je geen nee hoeft te zeggen tegen je vrienden als ze weer eens wat leuks gaan doen?

❌ Je ouders lief aankijken - De kans dat zij alles voor je betalen is niet heel groot
❌ Een bank overvallen dan? Nah, lijkt ons ook geen heel sterk plan
❌ Naar het casino gaan en alles op rood zetten – Kan je proberen, maar de kans is net zo groot dat je al je geld juist verliest

✅ Een zomerbaan dan? – Zeker! Dé manier om geld te verdienen om zo leuke dingen te kunnen doen!

Maar geld verdienen is niet het enige voordeel van een zomerbaan. Er zijn nog genoeg andere voordelen:

01.   Werkervaring opdoen
Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een zomerbaan, maar het staat wel degelijk goed op je cv. Waar je ook werkt, je leert overal wel iets. Denk maar aan afspraken nakomen, leren omgaan met feedback en op tijd komen. Allemaal zaken die je automatisch oppikt tijdens je zomerbaan en later weer van pas komen tijdens je actieve carrière. 

🤫 Pssst. Nog een extra tip: recruiters zien het hebben van een zomerbaan als teken dat je een harde werker bent die weet wat het is om voor z’n geld te werken. Een dik pluspunt tijdens de screening van je eventuele volgende fulltime baan dus!

02.   Kans op een (bij)baan voor langere tijd
Een zomerbaan is niet alleen leuk voor die ene vakantie, maar kan dat ook zijn voor de langere termijn. Als jij het leuk vindt en er is ook buiten de vakanties genoeg te doen bij het bedrijf waar je aan de gang bent, kan je hier misschien wel blijven hangen. Zo verlies je tijdens de volgende vakantie geen tijd aan het zoeken naar een nieuw baantje, maar kan je gelijk geld verdienen.

Of nog beter; je kan ook buiten de vakanties wat bijverdienen. Doordeweeks of in het weekend op de momenten dat het jóú uitkomt. Zo zorgt die zomerbaan ervoor dat je het hele jaar door geld verdient. Hoef je je nooit zorgen te maken of je zaterdagavond wel kan gaan stappen.

03.   Ontdekken welk werk je echt leuk vindt
Een zomerbaan geeft je een duidelijk beeld van de verschillende culturen bij bedrijven en het verschil in werkzaamheden. Het ene baantje zul je misschien verschrikkelijk vinden, terwijl je de volgende helemaal geweldig vindt. Zo ontdek je op een makkelijke manier waar je jezelf in de toekomst wel ziet werken.

En misschien nog wel belangrijker; waar je jezelf absoluut níét ziet werken. Hoef je je daar de rest van je leven ook niet meer druk om te maken.

04.   Nieuwe mensen leren kennen
Tijdens je zomerbaan leer je een hoop nieuwe mensen kennen. Wie weet maak je zelfs wel nieuwe vrienden. Maar los van alles; je zomerbaan is het begin van het opbouwen van je netwerk. Dat lijkt nu misschien nog niet zo belangrijk, maar in de toekomst kan dit van grote waarde zijn.

‘Het is niet belangrijk wie je bent, maar wie je kent’ wordt er weleens gezegd. Als een toekomstig werkgever twijfelt of ‘ie je moet aannemen, kan die ene positieve referentie van je zomerbaan net het verschil maken.

Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een zomerbaan. En daar kunnen wij je natuurlijk bij helpen. Schrijf jezelf HIER in en wij doen er alles aan om een te gekke zomerbaan voor je te vinden!

Klaar om een zomerbaan te zoeken?