De eerste maanden van Anne bij Workz

Kennismaking

De eerste maanden van Anne

Pauline Lekkerkerk Fotografie-2

“Is het niet eens tijd voor een andere baan?” Ja, maar hoe dan?

Onze collega Anne kreeg dezelfde vragen. Lang verhaal kort: ze maakte de switch van leidinggevende in de horeca naar werken als intercedent bij Workz. Benieuwd hoe zij deze stap heeft gezet? We delen het graag met je.

Anne, waar heb je gewerkt voor Workz?
“Ik heb ruim 10 jaar bij een Chinees restaurant in Putten gewerkt. Begonnen als bijbaan en doorgegroeid tot leidinggevende. De afgelopen jaren kreeg ik steeds vaker de vraag: “Is het niet eens tijd voor wat anders?” Dat wilde ik zelf ook wel, maar ik wist niet wat. Moest ik wel of geen opleiding gaan volgen? Wat is de juiste stap? Ik denk voor veel mensen die in hetzelfde schuitje zitten een herkenbare situatie.”

Waarom wilde je graag een andere baan?
“Ik wilde niet meer werken in het weekend en tijdens feestdagen. Daardoor heb je meer tijd voor familie en vrienden en persoonlijke ontwikkeling. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, maar waar begin je? Ik wilde echt graag wat anders, maar de lat ligt onbewust toch best hoog.”

En waarom ligt die lat hoog?
Je wil na zo’n lange periode bij één werkgever graag een goede keuze maken en niet achteraf spijt krijgen. Hoe leuk zou het zijn om tegen familie en vrienden te zeggen ‘Ik heb wat leuks gevonden! Tegelijkertijd is er ook die andere kant: Je laat na zoveel jaar iets vertrouwds achter. Ik had het goed bij mijn werkgever en ik had ook fijne collega’s. Daar hoefde ik niet voor weg. Ik had als leidinggevende de touwtjes in handen. Een nieuwe baan zou betekenen dat ik toch weer onderaan begin. Waar doe ik goed aan?”

Uiteindelijk komt Workz op je pad. Hoe ging dit?
“Mijn vader had een vacature op LinkedIn naar mij doorgestuurd. In eerste instantie zou ik niet zo snel kiezen voor een uitzendbureau. Op de een of andere manier had ik er een negatief beeld van. Workz staat daarentegen wel positief bekend in de omgeving, dus ik vond het toch het proberen waard.”

Heb je ineens Casper en Jan tegenover je zitten
“Haha, ja. Na mijn sollicitatie volgde er al snel  een gesprek. Toen ik binnenstapte bij Workz had ik meteen een goed gevoel. Na het gesprek was ik enthousiast en gelukkig was dit geheel wederzijds!”

Inmiddels ben je ruim 3 maanden onze collega. Hoe gaat het?
“Het bevalt er goed! Natuurlijk was het in het begin even wennen, maar ik heb gelukkig goede begeleiding van mijn collega’s gehad. Ik heb zelf de struggle gehad om een geschikte nieuwe baan te vinden. Daarom vind ik het leuk om nu andere mensen te begeleiden naar een andere uitdaging.”

En, waar we allemaal benieuwd naar zijn: werk je met een glimlach?
“Ja, zeker! Ik heb een goed beeld gekregen van de branche en de werkzaamheden van deze rol. Het werk gaat mij goed af. De eerste plaatsing is inmiddels een feit en qua persoonlijke ontwikkeling zet ik goede stappen. Daarnaast is deze baan beter voor mijn ritme. Ik heb naast mijn werk meer tijd voor familie en vrienden, dus dit zorgt voor een goede werk- en privébalans. Al met al in lijn met Workz: Werken met ’n glimlach!”

.